Relaxatie

Deze les is perfect voor wie een rustpunt wil creëren in het midden van de werkweek. Als psycholoog heeft Ilke zich gespecialiseerd in stress en heeft bijkomend de opleiding relaxatie therapie gevolgd. De principes van deze therapie werden aangepast om een les te creëren die voor iedereen toegankelijk is.

De focus ligt op het keren van je aandacht van buiten naar binnen. Het medium dat we hiervoor gebruiken is je lichaam. Door de stressrespons in je lichaam aan te pakken zal dit ook een invloed hebben op je mentale stress.

Vanuit haar praktijk weet Ilke hoe moeilijk het is voor mensen om zelf structureel ontspanning in te bouwen in het dagelijks leven. Deze les biedt hiervoor een perfect recept. Je hoeft enkel naar de les te komen en de instructies te volgen. Doorheen het jaar zullen verschillende methodieken aan bod komen. Zo kan je ontdekken wat voor jou het beste werkt.

Het doel is om een uurtje te vertragen en terug wat reserve op te bouwen.
Concreet gaan we aan de slag met buikademhaling, mindfulness, progressieve spierrelaxatie, onrechtstreekse ademhaling, visualisatie, stretching en losmaken van de spieren, … .

Bijkomend krijg je vrijblijvend bij de start van het jaar kort wat informatie over wat stress nu eigenlijk is en hoe je thuis zelf rustpunten kan inbouwen zoals we samen in de les doen.

Trek gemakkelijke en warme kledij aan!! Geen riemen en dergelijke die spannen rond het middel.
Een eigen matje of handdoek is aan te raden. Ook een opgerolde handdoek voor onder de knieën of het hoofd kan aangenaam zijn.