Kinderyoga

                     Kinderyoga  - Woensdag, 17.00-18.00 u., TZ 1 Overijse


Kinderen krijgen vandaag de dag massaal veel prikkels binnen; op school, via televisie, computer, de actualiteit, … Bovendien wordt er heel veel verwacht van onze kinderen. Dit alles kan leiden tot concentratieproblemen, faalangst, boosheid, agressief gedrag, slaapstoornissen enz.. Kinderen worden hyperactief of sluiten zich juist af van de buitenwereld en ook voor hun eigen binnenwereld.

 

In kinderyoga komen we op een speelse manier in contact met yoga en met onszelf. Er is een leuke afwisseling tussen actie, ontlading, rust en relaxatie. Door yoga-oefeningen, bewegingen, ademhaling, massage, klank en spel creëren we ruimte om de kinderen hun  natuurlijke en spontane soepelheid, betrokkenheid, opgewektheid en rust op een speelse manier verder te ontplooien en te versterken. Ze leren zichzelf en hun lichaam te respecteren en ervan te genieten. Yoga houdt het lichaam soepel, verbetert de motoriek, de concentratie, het zelfbeeld en het zelfvertrouwen.

 

Yoga sluit perfect aan bij onze bekommernissen over hoe kinderen zich voelen. Met yoga komen ze heel gemakkelijk in contact met zichzelf, voelen ze zich vrij(er) en ervaren ze minder druk, geen verwachtingen, geen prestatiedrang. Ze voelen dat ze gewoon mogen zijn!

 

Bij kinderyoga worden yoga-oefeningen gecombineerd met spel en beweging. Het gaat er niet om dat je een perfecte houding leert beheersen, maar vooral dat je er plezier aan beleeft, ontdekt wat je eigen mogelijkheden zijn en je bewust wordt van je eigen lichaam en geest. Ieder kind neemt deel op zijn eigen niveau.

 

Deze onderdelen zijn de leidraad in een kinderyogales:

-opwarming

-yoga-houdingen

-ademspel

-dansen of zingen

-relaxatie (meditatie of massage)

-tekenen

-afsluitmoment

 

Een kinderyogalesje kadert in een thema, waarbij we vertrekken vanuit een verhaal, een lied, een gevoel, … Op die manier worden de oefeningen op een speelse manier aangeboden.

Kinderen tussen 5 en 8 jaar zijn welkom in deze les!