MINI X-PLOSIEFJES A, B & C

 

Mini X-plosiefjes A (1ste kleuterklas) - Zondag, 9 u.- 9.45 u., TZ Overijse
Mini X-plosiefjes B (2de kleuterklas) - Zondag, 9.45 u. - 10.30 u., TZ Overijse
Mini X-plosiefjes C (3de kleuterklas) - Zondag, 10.30 u. - 11.30 u., TZ Overijse

Bij de Mini-X-Plosiefjes ontwikkelen we zowel de fijne als grove motoriek en het fysiek geheugen op een speelse en dansante manier. Op deze leeftijd maken kinderen een grote evolutie door qua lichamelijke controle. Dit stimuleren we tijdens de lessen en wordt duidelijk merkbaar op het einde van het dansjaar.

Wat vaak terugkomt zijn kringdansen: de kinderen doen de leerkracht na, krijgen de bewegingen na een tijdje onder de knie en kunnen dan trots dansen zonder de juf. Ook het schaamteloze dansen dat volwassenen snel verleren, maar waar kinderen dol op zijn, wordt aangemoedigd. Ze worden via opdrachtjes van de leerkracht aangespoord om te bewegen op hun eigen manier. Ritmiek staat centraal, hier werken we het hele dansjaar aan. We kiezen bewust voor verschillende muziekstijlen, van meezingers tot klassieke muziek. Een uur vol energie!

In de A-groep zitten de nieuwe dansers. In de B-groep zitten Mini-X-Plosiefjes die al een jaartje bij ons hebben gedanst. Met dit onderscheid streven we maximale ontwikkeling na.