Stefanie Larou

Stefanie Larou

Stefanie Larou is van opleiding Burgerlijk Ingenieur-Architect en Biomedisch Ingenieur, maar heeft naast haar interesses in wetenschappen altijd een grote passie voor sport en dans gehad.

Met het oprichten van de dansschool X-Plosion Dance in 2010 ging een kinderdroom in vervulling.

Als 6-jarig meisje startte Stefanie met ballet aan de academie van Overijse. Ze vond het heerlijk om als mini ballerina hele dagen rond te dansen, maar het bleef ook de balletleerkrachten niet onopgemerkt dat het voor dit vrolijke en actieve meisje allemaal wel wat energieker en losser mocht. En zo ging Stefanie van wat andere dansstijlen proeven door het volgen van lessen en stages in Jazz, Funk, Hiphop, Ragga, Salsa, Buikdans, Afrikaanse dans, Capoeira en vele anderen. Eén ding was wel duidelijk: een dansles was pas leuk als je 300% kon gaan.

Toen in 2009 dan het concept Zumba vanuit Amerika naar België overwaaide, was het ideale concept voor Stefanie geboren: dansen, exotische muziek, losse heupen, plezier maken en keihard zweten!

En zo startte Stefanie als één van de eerste Belgische leerkrachten met het geven van Zumba. Intussen is ze niet alleen aan danslessen verslaafd, maar ook aan het hele dansfitness gebeuren. Zo was ze ook bij de eerste lichting aan Belgische leerkrachten voor Bokwa en Piloxing.

Stefanie blijft zelf ook op continue basis danslessen en workshops volgen zodat ze kan blijven evolueren en meegroeien met de nieuwe danstrends.

Daarnaast werkt Stefanie ook als voedings- en afslankingsconsulente en helpt ze iedereen naar een strakker en fitter lichaam.

Hoewel Stefanie de lat in haar lessen graag hoog genoeg legt, is dansplezier nog altijd het allerbelangrijkste. Iedereen is welkom in haar lessen en elke les moet een feestje zijn!