Ilse Willebrords

Ilse Willebrords

Ilse Willebrords kreeg de danskriebels snel te pakken, al op haar zevende startte ze met Klassiek Ballet. Later verdiepte ze zich in Hip Hop, Hip Hop New Style, Jazz, Salsa, Funk en Tango, o.a. bij Deadline Dance (Overijse), Coreo (Overijse), en via (inter)nationale dansstages.

Tot 2006 stond Ilse geregeld op het podium met het showteam van Deadline Dance, waar ze naast techniek hard timmerde aan haar uitstraling. Die bracht haar in 2007 tot in het cheerleaderteam van Basket Groot Leuven.

Vanaf dan kriebelde het om zelf dansles te geven. Eerst als salsa-lesgever en daarna als gelicentieerd Zumba-instructeur. Vanaf 2010 gaat ze aan de slag bij X-plosion Dance (Overijse) waar ze Jazzy Clipdance, Latin Jazz, Latin Funk en Zumba aan tieners en volwassenen geeft. Ze begeleidt samen met Stefanie Larou het demoteam van X-plosion Dance waarmee ze regelmatig demonstraties geeft in de Druivenstreek, o.a. op Tropiscala, de Druivenfeesten, het wijkfeest Bakenbos, de Kampioenenhulde Overijse,... Op die laatste werd het demoteam zelf gehuldigd n.a.v. hun finaleplaats op de nationale danswedstrijd ‘Dance Kicks’.

In 2011 maakte Ilse een choreografie voor het kunstproject ' The art of an epileptica attack' voor het KASK. Een jaar later rondde ze de studies Postgraduaat ’Instructor dans’ (o.l.v. Jac Delsing en Eliane De Gendt) aan het KATHO af. Ze werkte in 2013 als choreografe voor het toneelstuk 'Alice in wonderland' van het jeugdtoneelgroep Reintje.

Naast het lesgeven blijft Ilse ook zelf actief jazzdansles volgen, onder meer bij Robin Verkempinck, Christophe Morren en Stefanie Larou.