JAZZY CLIPDANCE 2A en 2B

         Jazzy Clipdance 2A (+14 jaar, niveau A+) – Zaterdag, 10 u. - 11 u., TZ2 Overijse
​         Jazzy Clipdance 2B (+16 jaar, niveau B) – Zaterdag, 11 u. - 12 u., TZ2 Overijse

 


JAZZY CLIPDANCE 2A

Dans je graag mee met de muziek van op de radio en wil je je graag in dans verdiepen en bijleren, dan is een les Jazzy Clipdance zeker iets voor jou!

In de les Jazzy Clipdance leer je dansante en funky choreo's op de meest recente en hippe hits van het moment. Verschillende muziekstijlen worden afgewisseld, waardoor er de ene keer aan een snel en funky nummer wordt gewerkt en een volgende keer aan een meer gevoelige en trage choreo. De bewegingen zijn gebaseerd op trendy dansgenres zoals jazz en funk.

De les wordt ingezet met een opwarming en een jazzbarre om de danstechniek te verbeteren. Zo zal er geoefend worden op het strekken van benen en voeten, het correct uitvoeren van pirouettes, lenigheid en een mooie en nette lichaamshouding.

Na de opwarming volgt vaak een verplaatsing, waarna gestart wordt met de choreo.  Meestal wordt er 4 tot 6 weken aan de choreo gewerkt.

Dancing is like dreaming with your feet! - Constanze.
Ben je het hiermee eens en wil je meer leren over bewegingen en dieper in connectie treden met de muziek? Dan ben je hier op de juiste plaats.

Uiteraard staat dansplezier voorop!

 


JAZZY CLIPDANCE 2B
 

Dans je al minstens 4 jaar en zoek je meer uitdaging? Dan ben je hier op de juiste plaats.

Via verschillende muziekstijlen wordt er geprobeerd de juiste connectie te maken met de muziek.

Je leert op een expressieve manier je gevoelens en het verhaal te uiten via bewegingen, de ene keer op een funky nummer, de andere keer op een adagio.

De les wordt ingezet met een opwarming en een (jazz) barre. We besteden hier extra aandacht aan techniek zoals pirouettes en sprongen. Ook lenigheid en balans worden hier intensief geoefend. Na de opwarming volgt vaak een verplaatsing (across the floor) en hierna wordt gestart met de choreo.

 

Een echte uitdaging dus! Ambiance en dansplezier verzekerd!