JAZZY CLIPDANCE 3A & 3B

           Jazzy Clipdance 3A (+16 jaar, niveau A+) – Dinsdag, 21-22 u., TZ 2 Overijse
           Jazzy Clipdance 3B (+16 jaar, niveau B) – Zondag, 11.00 u.-12.00 u., TZ 2 Overijse

Dans je graag mee met de muziek van op de radio en wil je je graag in dans verdiepen en bijleren, dan is een les Jazzy Clipdance zeker iets voor jou!

In de les Jazzy Clipdance leer je dansante en funky choreo's op de meest recente en hippe hits van het moment. Verschillende muziekstijlen worden afgewisseld, waardoor er de ene keer aan een snel en funky nummer wordt gewerkt en een volgende keer aan een meer gevoelige en trage choreo. De bewegingen zijn gebaseerd op trendy dansgenres zoals jazz en funk.

De les wordt ingezet met een opwarming en een jazzbarre om de danstechniek te verbeteren. Zo zal er geoefend worden op het strekken van benen en voeten, het correct uitvoeren van pirouettes, lenigheid en een mooie en nette lichaamshouding.

Na de opwarming volgt vaak een verplaatsing, waarna gestart wordt met de choreo.  Meestal wordt er 4 tot 6 weken aan de choreo gewerkt.

Dancing is like dreaming with your feet! - Constanze.
Ben je het hiermee eens en wil je meer leren over bewegingen en dieper in connectie treden met de muziek? Dan ben je hier op de juiste plaats.

Uiteraard staat dansplezier voorop!

In de lessen met B-niveau wordt extra aandacht besteed aan techniek, lenigheid en balans. Expressie staat voorop, waardoor de dansers leren om de muziek leren te voelen en zich helemaal laten meeslepen. De choreo’s zijn wat pittiger en technischer. Een echte uitdaging dus voor elke gemotiveerde danser die minstens 2 a 3 jaar in het A-niveau heeft gedanst! Vraag zeker advies aan je leerkracht om samen te kiezen in welk niveau je het best aansluit.